زهد حقیقی و زهد انحرافی و آثار آن دو

ساخت وبلاگ
از آن جایی که انسان می خواهد به کمال برسد، باید ارزش های انسانی را به طورهماهنگ در خود پرورش داده و از هر گونه افراط و تفریط جلوگیری کند. زهد نیز،همانند دیگر ارزش ها، همواره مورد تفریط و افراط قرار گرفته است.

پیامبر اکرم (ص) و سایر ائمه (علیهم السلام ) با زهد انحرافی به مبارزه برخاسته اند تا حد اعتدال آن را در جامعه به وجود بیاورند.

به پیغمبر اکرم (ص) خبر دادند که عده ای از اصحاب، غرق در عبادت شده اند. حضرت ناراحت و عصبانی به مسجد تشریف آورد و فریاد کشید: ما بال اقوام؟ چه می شودگروه هایی را؟ چه شان است؟ [...] شنیده ام چنین افرادی در امت من پیدا شده اند.

منبع:hawzah.net

من که پیغمبر شما هستم، این طور نیستم.

هیچ وقت همه ی شب تا صبح را عبادت نمی کنم، قسمتی از آن را استراحت می کنم،می خوابم; من، به خاندان و همسران خود رسیدگی می کنم; هر روز روزه نمی گیرم، بعضی از روزها روزه می گیرم، روزهای دیگر را حتما افطار می کنم. کسانی که این کارهارا پیش گرفته اند، از سنت من خارج اند. پیغمبر، وقتی احساس می کند یک ارزش ازارزش های اسلامی، سایر ارزش ها را در خود محو می کند; یعنی، جامعه ی اسلامی به یک طرف مد پیدا کرده است، شدیدا با آن مبارزه می کند. (26) آثار زهد حقیقی، عبارت است از: ایثار، همدردی، آزادگی، برخورداری از مواهب روحی و معنوی، جامعه گرایی و مسئولیت پذیری، بی اعتنایی به دنیا، کیفیت خاص بخشیدن به زندگی، پیوسته دانستن دنیا و آخرت، کم خرج بودن و ساده زندگی کردن، تعلق نداشتن به تشریفات زاید و تجمل گرایی و... . آثار زهد انحرافی، عبارت است از: جامعه گریزی،مسئولیت گریزی و سلب هر گونه مسئولیت و تعهد از خود، ضعف و فقر اقتصادی، بریدن از مردم و انجام دادن عبادت های مفرط و طاقت فرسا و... .

مربوط به موضوع :

کانون فرهنگی شهید مطهری...
ما را در سایت کانون فرهنگی شهید مطهری دنبال می کنید

برچسب : انحرافی, نویسنده : mmotahary-kaua بازدید : 151 تاريخ : سه شنبه 9 آبان 1396 ساعت: 7:08